Hem / Inspiration / Feng shui / Detta förstärker chi

ljus på gul vägg

Detta förstärker chi

Enkelt kan man säga att om du tycker om en sak, ja då är den chi-förstärkande. Här får du förslag på sådant som kan förstärka, aktivera och stabilisera den goda energin.

Ljus

Ljus är något av det mest energigivande som finns! Det viktigaste ljuset är dagsljus och solljus. När vi inte kan få tillräckligt av dessa två, kan du ta hjälp av lampor, eld och stearinljus. Fundera över om du har mörka platser hemma. Höj energin på dessa platser med hjälp av ljus och belysning.

Allt som är levande ger chi

Det vanligaste är att använda sig av växter. Blommor och växter kan minska stress och växter renar dessutom luften inomhus. Torkade växter ska du använda med försiktighet. Men om de torkade växterna har ett symboliskt värde för dig, är de bra för dig. Stenar, snäckor och andra föremål från naturen är också chi-förstärkande. Det är viktigt att föra in naturen i våra hem. Även djur kan vara en stor glädje- och energikälla för oss människor.

blad grönt

Sådant som rör sig eller låter

Det lockar in chi i ett visst område. Vindspelet är ett klassiskt exempel, mobiler ett annat. Men det är viktigt att du själv tycker om ljud och utseende på det du hänger upp. Du ska också ta bort störande ljud i ditt hem. Brusande element, fläktsystem eller högljudda kylskåp kan göra dig stressad. Stäng därför av elektriska apparater när du inte använder dem, smörj och underhåll sådant som för oljud.

vindspel

Speglar

Rätt placerade ger speglar balans och harmoni. Felplacerade speglar kan däremot skapa ohälsa. Speglar kan få chi att cirkulera, men de kan också förstora ytor och förstärka ljusinsläpp. Ju större spegeln är, desto mer effekt. Därför bör man heller inte ha mer än en spegel i varje rum. Du ska inte sätta en spegel mitt emot en dörr ett fönster eller en annan spegel. Då slungas kraften fram och tillbaka. Om du inte kan se dörren från en plats där du befinner dig ofta, kan du däremot sätta en spegel så att du får kontroll över dörren.

Det är viktigt att sätta spegel på rätt höjd. Man ska kunna se så mycket som möjligt av kroppen i den. Tänk därför på vem som använder spegeln mest, och placera den därefter. Spruckna och trasiga speglar kan göra dig förvanskad och det är inte bra för ditt välbefinnande.

spegel i lila badrum

kristaller

Kristaller

De används ofta för att stärka och cirkulera chi. Helst ska kristallen vara en rund, facettslipad boll. Den ska hängas där du vill lyfta energin, till exempel i ett mörkt rum, i en hall, ett fönster, där du vill släppa in extra mycket energi eller i nedre delen av en trappa.

vatten droppar

Vatten

Ger hemmet liv. Har du möjlighet, ska du satsa på en fontän inom- eller utomhus. Annars kan du alltid ha tavlor och bilder på väggen som visar vatten i rörelse.

kors turkos vägg kuddar

Symboler

Som bejakar livet, ger ditt hem positiv kraft. Exempel på symboler kan vara kors, drakar, nycklar med mycket mera. När du väljer symboler, ska du tänka på att de ska betyda något för dig. Det är bara du själv som vet vilka symboler som stärker just dig.